Έρευνα και παρακολούθηση των υποβρύχιων σχηματισμών του ηφαιστείου της Σαντορίνης με τη μέθοδο της συχνής και εμπεριστατωμένης παρατήρησης. Το δίκτυο Santorini Divers προστατεύει το ευαίσθητο υποθαλάσσιο περιβάλλον και το οικοσύστημα. Συλλέγουν κάθε πληροφορία και συμπληρώνουν μια βάση δεδομένων για την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής έρευνας.
Η εκπληκτική θέα στο υποβρύχιο, φυσικό ηφαιστειακό μουσείο απαιτεί την ανθρώπινη ανάμειξη.
Η συμβολή μας στην έρευνα του θεμελιώδους οικοσυστήματος θα δώσει την ευκαιρία στην διατήρηση του.
To φυσικό μουσείο της Σαντορίνης
Ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο. Η Καλντέρα της Σαντορίνης σε δυο χρονικές περιόδους.
Ο πρώτος χάρτης απεικονίζει την Σαντορίνη το 1818 και η δεύτερη απεικόνιση της πιο πρόσφατης χαρτογράφησης το 2016. Εδώ μπορούμε παράλληλα να ξεχωρίσουμε το τεράστιο βάθος της Καλντέρας όπως διαμορφώθηκε από περίοδο σε περίοδο.
Είναι η μεγάλη τρύπα της Καλντέρας της Σαντορίνης στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ένα φυσικό Μουσείο μεγαλώνει και βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.
Αλλά από την μεγάλη προϊστορική έκρηξη του 1645 – 1600 ΠΧ, για τους αναγνώστες που διψούν για τη λεπτομέρεια, η έκρηξη του 1628 ΠΧ, υπολογίζοντας την με τους δακτυλίους του κορμού της ελιάς των πρόσφατων επιστημονικών ερευνών, η Σαντορίνη σιγά σιγά ξαναφτιάχνει τον εαυτό της.
Το ηφαίστειο της Θήρας που βρίσκεται πάνω στη συνάντηση της Αφρικανικής πλάκας που συντρίβεται κάτω από την Ευρωπαϊκή αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ηφαιστειακής λάβας. Η Σαντορίνη είναι ένα ενεργό, ήπιας εξέλιξης, ηφαίστειο συγκρινόμενη με άλλους ενεργούς κρατήρες του πλανήτη.