Ηφαιστειοδυτης

Scuba diving technique.

18/01/2018 Πρώτη δημοσίευση

Η διακεκριμένη ειδικότητα Ηφαιστειοκατάδυσης της PADI έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στον πιστοποιημένο δύτη Ανοικτής Θάλασσας βαθύτερη κατανόηση της κατάδυσης σε Ηφαιστειακούς σχηματισμούς αλλά και την κατανόηση της δημιουργίας ενός υποθαλάσσιου Ηφαιστείου. Παράλληλα αποκτώντας την ειδικότητα Ηφαιστειοκατάδυσης στο μοναδικό Ηφαίστειο της Σαντορίνης ο δύτης αποκτά την απαραίτητη γνώση στην προστασία των ευαίσθητων ηφαιστειακών σχηματισμών που παρακολουθείτε από τον σύλλογο προστασίας των ηφαιστειακών σχηματισμών της Σαντορίνης “Υποθαλάσσιο Ηφαιστειακό Περιβάλλον Σαντορίνης “(S.A.V.E underwater environment).

Με την ειδικότητα αυτή μαθαίνει ακόμα να ξεχωρίζει τα επίπεδα της υποθαλάσσιας λάβας και γνωρίζει από κοντά τις ιδιαιτερότητες της πανίδας και χλωρίδας του ηφαιστιογενούς υποθαλάσσιου περιβάλλοντος.
Η απόκτηση της πιστοποίησης της διακεκριμένης ειδικότητας ηφαιστειοκατάδυσης της PADI αποτελεί ένα ξεχωριστό σύμβολο για το δύτη ο οποίος αποκτά την καταδυτική εμπειρία καταδυόμενος σε ένα γεωλογικό φαινόμενο όπως αυτό του Ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Η υποβρύχια περιήγηση στις ηφαιστειακές καμινάδες που αποτελούν την αρχή της έκρηξης ενός ηφαιστείου και τους απόκρημνους τοίχους που δημιουργήθηκαν από την υποχώρηση τεράστιων χερσαίων τμημάτων δημιουργώντας την μοναδική Καλντέρα αποτελεί δίχως άλλο μια μοναδική εμπειρία.

Η απολιθωμένη λάβα και η πολυποίκιλη σύσταση της ύστερα από την μεγάλη προϊστορική έκρηξη του 1613 Π.Χ. σίγουρα είναι μια μοναδική και ξεχωριστή ανάμνηση που αξίζει να την ζήσει κάθε δύτης.

  • Δείτε στο video ένα μικρο δείγμα της βελτίωσης της πλευστότητας των δυτών στην εκπαίδευση τους για την ειδικότητα του “Ηφαιστειοδύτη”